Міліція затримала водія автобуса, що підірвався напередодні на Донбасі

Затримано водія пасажирського автобуса "Артемівськ - Горлівка", який підірвався на міні в середу, в результаті чого загинули чотири людини

Про це повідомив начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV

"Можу сказати, що водій своїми діями свідомо погубив людей, прийнявши рішення їхати по грунтовій дорозі. Він знав, що вздовж узбіччя дороги встановлені міни. Сподіваюся, він понесе заслужене покарання", - написав Аброськін.

Стосовно водія автобуса розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.119 Кримінального кодексу України (вбивство двох і більше осіб з необережності), яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 25 березня в районі населеного пункту Майорськ Донецької області ввечері, після 20.00, при спробі об'їхати по грунтовій дорозі стаціонарний блокпост підірвався на міні автобус "ЛАЗ", який перевозив людей з Артемівська в Горлівку. Загинули чотири людини, 21 пасажир отримав поранення різного ступеня тяжкості.

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко заявив, що автобус їхав в обхід блокпоста після настання комендантської години. "Автобус не повинен був їхати в об'їзд блокпоста. Він пізно виїхав і прибув до" нульового "блокпосту, коли там уже діяла комендантська година", - розповів Кіхтенко журналістам. Він зазначив, що пасажири автобуса "Артемівськ - Горлівка" наполягли, щоб водій поїхав в об'їзд контрольного пункту.

Глава обладміністрації повідомив, що окрім правоохоронців власне розслідування трагедії проводить і штаб антитерористичної операції.