На великі екрани вийшла нова стрічка про Майдан

У прокаті з'явився документальний фільм Олександра Течинського "Все палає"

Фільм, знятий під час Майдану, вийшов у прокат, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Arthouse Traffic.

24 березня відбулася українська прем'єра документальної стрічки "Все палає" в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. У широкий прокат фільм вийшов 26 березня.

Картина "Все палає" була відібрана до конкурсної програми Docudays UA-2015, до секції креативної документалістики DOCU/Життя. Світова прем'єра відбулася на фестивалі DOK Leipzig у Німеччині, де "Все палає" був визнаний найкращим східноєвропейським документальним фільмом.

Автори стрічки – режисери і оператори Олександр Течинський, Олексій Солодунов і Дмитро Стойков – багато років працювали фоторепортерами. "Все палає" – їхня перша повнометражна документальна робота. Музику до фільму написав київський композитор і звукорежисер Антон Байбаков.

За словами авторів, "Все палає" не намагається пояснити природу Революції гідності і події зими 2013-2014 року. Фільм радше досліджує еволюцію протесту – від мирних акцій до кривавих зіткнень.

"Ми хотіли показати в деталях те, що бачили на власні очі в епіцентрі боротьби – з усіма невисловленими питаннями, на які немає відповіді; на вирізаючи нічого дивного й незрозумілого, не відвертаючи камер – від усього парадоксально красивого, потворного або жахливого, що відбувалося перед ними", – кажуть режисер Олександр Течинський і продюсер Юлія Сердюкова.