Новий свідок вбивства Нємцова каже, що кілер не був схожим на Дадаєва

Українська модель Анна Дурицька була не єдиним свідком вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова

Трохи позаду пари в момент нападу на Великому Москворецькому мосту, як з'ясувалося, йшов 27-річний менеджер однієї з фірм Євген (його прізвище не називається слідством), передає Еспресо.TV з посиланням на "Комерсант".

Як повідомило виданню джерело, знайоме з перебігом слідства, хлопець був в навушниках, через які слухав музику, а дивився він в основному на екран смартфона, перемикаючи композиції. Тому пострілів він не чув і сам момент нападу не бачив. Поглянувши на дорогу, молодий чоловік виявив замість самотньої пари, що йде попереду на тротуарі, цілу групу людей. При цьому чоловік (а це був Борис Нємцов), що йшов раніше зі своєю супутницею, лежав на тротуарі біля перил мосту. Його дівчина (Анна Дурицька) стояла біля нього, а ще один чоловік (імовірний кілер) стрибав у цей момент через бордюр, що розділяє тротуар та проїжджу частину мосту.

Втікача Євген бачив зі спини. За його даними, це був чоловік середнього зросту, худорлявої статури і з темним, можливо кучерявим, волоссям середньої - близько 4 см - довжини. Молодий чоловік зазначив, що втікач, незважаючи на холод і вітер, був без куртки. На чоловікові були сині джинси, які здалися свідкові занадто великого для власника розміру, і така ж "мішкувата", за його словами, темна толстовка з капюшоном.  Цей опис не відповідало зовнішності звинуваченого потім у вбивстві Дадаєва - високого чоловіка спортивної статури, відзначає видання.

Втікач, як повідомив Євген, сів на заднє сидіння машини вітчизняного виробництва, схожї на "Пріору", білого кольору, хоча слідство потім встановило, що кілери втекли на ZAZ Sens.

При цьому свідок помітив на місці події ще одну дивну пару. Біля лежачого чоловіка якимось чином з'явилися дівчина і жінка середнього віку у чорній шубі. Перекинувшись кількома фразами, обидві дами звернули з тротуару до сходів, що ведуть до набережної Москви-ріки і швидко спустилися вниз.

Нарешті, ще одним новим для Євгена об'єктом стала снігоприбиральна машина, зупинилася трохи попереду від невеликої ділянки тротуару, де відбувалися події. Супутниця Нємцова, за словами свідка, бігала між своїм приятелем і снігозбиральником з мобільним телефоном в руці. Однак розмова з водієм, мабуть, вийшла у неї зовсім короткою - зупинившись буквально на кілька секунд і відкривши вікно, той поїхав далі.

Коли Євген нахилився до чоловіка, той лежав на боці обличчям до поручнів. Як стверджує свідок, Нємцов був живий - у всякому разі, він "видавав якісь хрипи або стогони". Євген спробував підняти його, проте, побачивши біля обличчя "невелика кількість блювоти", вирішив, що чоловік просто п'яний, і став питати, що сталося у його дівчини.

Та, за словами Євгена, виглядала засмученою і наляканою, плакала, постійно повторюючи: "Що з ним?", "Що з ним?" і "Тільки не залишайте мене тут одну". Нарешті, дівчина повідомила Євгену, що в її супутника стріляли. Тоді молодий чоловік підійшов до чоловіка вдруге, проте він зміг лише переконатися в тому, що людина померла.

"На одязі чоловіка, що впав, з боку спини я виявив невеликі отвори від куль, - розповів Евген.- Підняв його голову, сподіваючись якось допомогти, але побачив, що погляд чоловіка вже застиг".

Нестиковки у свідченнях Заура Дадаєва, який визнав свою вину, і свідка Євгена адвокати планують використовувати як доказ його непричетності до вбивства. Захист вважає, що обвинувачений міг обмовити себе.