Поради успішних. Гонтарева розповіла, як за рік примножила свої мільйони в 7 разів

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева розповіла, як за рік вона зібльшила свої прибутки на 23 млн грн

Про джерела своїх доходів глава регулятора розповіла в інтерв'ю сайту Hubs, передає Еспресо.TV.

"Коли я вирішила йти на державну службу, я продала інвестиційні сертифікати ЗНПІФ "Інвестиційний Капітал - Фонд Облігацій" і частку в бізнесі ICU, якою володіла. За продані інвестиційні сертифікати я отримала оплату в повному розмірі 8,246 млн гривень. А за частку в ICU ми з моїми колишніми партнерами домовилися, що оплата буде потраншево, так як сума угоди була значною і група не могла це зробити одномоментно. Перший транш у розмірі 15,775 млн гривень я отримала в кінці минулого року. Решту суми буду отримувати також траншами протягом декількох років", - розповіла вона.

Також Гонтарева росказала, що зберігає гроші на поточному рахунку в "Універсалбанку" і спростувала інформацію, що тримала кошти в "Дельта Банку".

"Це був депозит мого старшого сина. Йому дідусь заповів квартиру, він її продав і отримані гроші - 800 тисяч гривень - поклав на депозит в Дельта Банк на рік. Рік минув, коли банк уже не повертав вклади, тому він його так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тисяч гривень - решта пропаде", - додала вона.

Також Валерія Гонтарева повідомила, що продала машину Infinity FX35 і отримала за неї 500 тисяч гривень. А її чоловік продав квартиру ще в лютому 2014 року, тому на момент подачі декларації держслужбовця в червні її вже не було, а ось дохід від продажу показаний вже в декларації 2014 року. 

Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарева задекларувала за 2013 рік 3,88 млн грн, а за 2014 рік - 26,8 млн грн.