Родичі загиблого пасажира Airbus хочуть судитися з Germanwings

Родичі іспанського пасажира, який загинув унаслідок катастрофи літака Airbus A320 у Франції, мають намір подати до суду на авіакомпанію Germanwings і вимагати посилити контроль за психічним здоров'ям пілотів

Про це повідомляє газета ABC, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Батьки загиблого пасажира Роберт і Марібель заявили, що подадуть до суду на авіакомпанію Germanwings, оскільки саме вона, на їх думку, відповідальна за катастрофу.

Пара, яка в даний час перебуває в Барселоні й не захотіла їхати разом з іншими родичами загиблих на місце трагедії у Францію, вважає, що авіакомпанії всього світу повинні посилити контроль за психологічним станом екіпажів, а також запровадити правило, у відповідності з яким у кабіні пілотів повинні перебувати "навіть не дві, а три або чотири людини".

Син Роберта і Марібель працював у компанії Desigual (іспанський відомий модний бренд) і разом із ще однією колегою летів до Німеччини у справах бізнесу.

Батьки загиблого при цьому заявили, що "не відчувають ненависті" до другого пілота Андреаса Любіцу, якого французьке слідство підозрює в умисному знищенні пасажирського лайнера.

Нагадаємо, Airbus A320 бюджетної авіакомпанії Germanwings, який прямував з Барселони в Дюссельдорф, у вівторок вдень розбився у важкодоступному районі Альп на південному сході Франції. У катастрофі, за останніми даними, загинули 150 осіб.

За даними слідчих, пілот рейсу Патрік Зонденхаймер вийшов із кабіни пілотів на кілька хвилин в туалет. Знову відкрити двері кабіни пілотів йому не вдалося, тому що вона виявилася заблокованою. Командир наполегливо просив свого колегу – другого пілота Любіца відкрити йому двері. Поки другий пілот маневрував літак до землі з незрозумілих причин, командир екіпажу використав сокиру, щоб зламати двері й запобігти авіакатастрофі, однак зробити цього не зміг.

Отримані слідством докази свідчать, що другий пілот лайнера Андреас Любіц приховував від авіакомпанії Germanwings свої проблеми зі здоров'ям.