Родичі загиблих у катастрофі Airbus A320 можуть отримати по $150 тисяч

Родичі загиблих унаслідок катастрофи літака авіакомпанії Germanwings у Франції можуть отримати по $150 тисяч в якості компенсаційної виплати

Про це агентству Reuters повідомив один із німецьких адвокатів, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Якщо родичі не звертаються до суду, міжнародна домовленість зазвичай обмежує виплату авіакомпаній приблизно у $157 тисяч 400 за кожного пасажира, який загинув при падінні літака. Однак якщо сім'ї хочуть більшої компенсації, вони можуть подати позови", – заявив адвокат, який раніше представляв сім'ї жертв авіакатастроф.

За його словами, потенційні позови проти авіакомпанії Germanwings можуть сфокусуватися на можливих порушеннях допуску пілота до польотів, а також щодо дотримання необхідних заходів безпеки на борту літака.

За даними слідчих, пілот рейсу Патрік Зонденхаймер вийшов з кабіни пілотів на кілька хвилин у туалет. Знову відкрити двері кабіни пілотів йому не вдалося, тому що вона виявилася заблокованою.

Згідно з інформацією газети Bild, командир наполегливо просив свого колегу – другого пілота Андреаса Любіца відкрити йому двері й навіть намагався виламати їх за допомогою сокири, яка, за словами представника Germanwings, є штатним інвентарем безпеки A320.

Прокурор Марселя Бріс Робен заявив у четвер, що дії другого пілота можна розцінити як намір знищити повітряне судно. За словами Робена, в перші 20 хвилин польоту обидва пілота вели нормальну розмову. Коли командир літака вийшов з кабіни, ймовірно, в туалет, другий пілот заблокував двері й самовільно почав зниження лайнера. Командир намагався повернутися в кабіну, однак зробити цього не зміг.

Нагадаємо, Airbus A320 бюджетної авіакомпанії Germanwings, який прямував з Барселони в Дюссельдорф, у вівторок вдень розбився у важкодоступному районі Альп на південному сході Франції. У катастрофі загинули 150 осіб.