У Чечні всерйоз налаштовані добитися дозволу озброїти "мексиканських ополченців"

Чечня планує отримати дозвіл на постачання зброї до Мексики через Державну Думу і Рада Федерації Росії

Таку заяву зробив спікер республіканського парламенту Дукуваха Абдурахманов, передає Еспресо.TV з посиланням на "Газету.ru".

"Чеченська республіка цього не може робити, але ми плануємо через Держдуму Росії і Рада Федерації ініціювати те, що Конгрес США ініціює перед (американським) президентом, це право, як суб'єкта Російської Федерації, у нас ніхто не відбирав", - зазначив спікер.

Нагадаємо, раніше голова парламенту Чеченської Республіки Дукуваха Абдурахманов заявив про готовність до активних дій із "повернення Мексиці" семи штатів у разі поставок США зброї Україні

"Поставка озброєння Україні буде сприйнята як сигнал до адекватних дій - ми почнемо постачання новітніх озброєнь Мексиці для відновлення спорів про правовий статус анексованих США територій, де зараз знаходяться американські штати Каліфорнія, Нью-Мексико, Арізона, Невада, Юта, Колорадо та частина Вайомінгу. Ми залишаємо за собою право проведення в Росії, Мексиці, Америці конференцій з підняттям питання про відокремлення вищеназваних штатів США та постачання туди зброї для партизан", - заявив спікер.

В свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив про неможливість поставок зброї з Чечні в Мексику.