Українські прикордонники стверджують, що біометричними паспортами їх не здивуєш

Держприкордонслужба України має технічні можливості здійснювати перевірку біометричних паспортів

Про це під час круглого столу повідомив заступник директора департаменту аналізу та оцінки інформації адміністрації Держприкордонслужби України Леонід Баран, передає кореспондент Укрінформу

"Технічно, можна сказати, прикордонна служба готова до здійснення перевірки біометричних паспортів при перетині державного кордону", - зазначив Леонід Баран.

За його словами, на сьогодні відповідною технікою та автоматизованими робочими місцями обладнано 68 пунктів пропуску та основні 12 пунктів пропуску повітряного сполучення.

"Плануємо відповідно облаштувати ще 89 пунктів пропуску, де потрібно буде встановити щонайменше 1000 автоматизованих робочих місць... Активно робота триває і в цьому році. Протягом лютого-березня облаштували майже 300 автоматизованих робочих місць, протягом першого півріччя очікується ще 180", - наголосив Леонід Баран.

Як повідомляло Еспресо.ТV з посиланням на прес-службу Державної міграційної служби України, з 12 січня, коли міграційна служба розпочала прийом документів на оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон, для оформлення документа звернулися понад 100 тисяч громадян. Більшість українців (близько 65 тисяч) обрали біометричні паспорти. Більше 13 тисяч українців вже стали власниками закордонних паспортів нового зразка.