Другий пілот Aerobus А320 знищив літак спонтанно, - прокурор

Прокуратура кваліфікує дії другого пілота лайнера А320 Андреаса Любіца, який розбився у французьких Альпах, як "ненавмисне вбивство"

Про це, за даними французьких ЗМІ, заявив прокурор Марселя Бріс Робен у суботу, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Ми майже змінили кваліфікацію, я думав про це, але в підсумку ми залишили визначення" ненавмисне вбивство , - розповів Робен в ексклюзивному інтерв'ю виданню.

За його словами, дії Любіца були "спонтанним бажання знищити цей літак". У відповідності з правовими нормами вбивство є умисним лише в тому випадку, коли можна говорити про "свідомий намір вбити", стверджує прокурор.

Отримані слідством докази свідчать, що Любіц приховував від авіакомпанії Germanwings свої проблеми зі здоров'ям. Прокуратура Марселя раніше заявила, що пілот підозрюється в умисному знищенні повітряного судна.

Нагадаємо, Airbus A320 бюджетної авіакомпанії Germanwings, який прямував з Барселони в Дюссельдорф, у вівторок вдень розбився у важкодоступному районі Альп на південному сході Франції. У катастрофі, за останніми даними, загинули 150 осіб. Проти другого пілота порушено кримінальну справу за навмисне вбивство, оскільки за даними слідчих, він навмисно скерував літак до землі.

Раніше колишня дівчина другого пілота літака Airbus A320 Андреаса Лубітца розповіла, що він хотів увійти в історію, "змінити систему".

Водночас західні ЗМІ поширили інформацію, що другий пілот компанії Germanwings знав місцевість в Альпах, де розбився літак, оскільки бував там у відпустці і на канікулах.