Літак з останками жертв катастрофи Boeing-777 вилетів з Харкова до Нідерландів

Із Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками жертв аварії малайзійського Boeing-777, що зазнав катастрофи на території Донеччини 17 липня 2014 року

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації, передає Еспресо.TV.

"28 березня на льотному полі Міжнародного аеропорту "Харків" пройшла церемонія прощання із загиблими пасажирами і членами екіпажу, що летіли рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур", – йдеться у повідомленні.

Після церемонії прощання борт, на який з почестями занесли три труни з останками загиблих в авіакатастрофі, вилетів з харківського аеропорту до Ейндховену (Нідерланди).

"Сьогодні ми відправили 800 фрагментів останків тіл, знайдених на цьому тижні. Всього на борту перебувало 298 осіб. На сьогоднішній день ідентифіковано 296 жертв", – зазначив заступник голови Харківської ОДА Вадим Глушко.

За його словами, іноземні фахівці ще залишаються працювати в зоні, де зазнав катастрофи авіалайнер, поки не буде ідентифіковано останки всіх загиблих. Причому представники так званої "ДНР" поки не перешкоджають роботі експертів.

Нагадаємо, авіалайнер Boeing-777, що прямував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився неподалік від селища Грабово Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 298 осіб, всі вони загинули.