Порошенко: Конфлікту через відставку Коломойського не буде

Президент України Петро Порошенко обіцяє не допустити конфлікту всередині влади через відставку Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації

Про це голова держави заявив у інтерв’ю телеканалу ICTV, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента.

"Ключова позиція – деолігархізація країни. Якщо ми намагаємось побудувати в державі порядок, то вони – хаос", – наголосив Порошенко.

За його словами, це стосується питань дивідендів "Укрнафти", вбивства співробітника СБУ, пересування озброєними колонами в місті та захоплення будівлі державного підприємства.

Президент нагадав, що Верховна Рада ухвалила закон, яким повернула державі контроль над своїми підприємствами. "Призначення нового керівника тепер буде відбуватися на прозорому конкурсі, так само це стосується "Укртранснафти", "Укрнафти" і всіх привабливих державних підприємств", – заявив Порошенко. 

Нагадаємо, Коломойський пішов у відставку після скандалу навколо "Укртранснафти" і "Укрнафти". 19 березня Верховна Рада прийняла закон (25 березня його підписав президент Порошенко), який впорядковує виплату дивідендів акціонерними товариствами, а також дозволяє "Нафтогазу" отримати контроль над "Укрнафтою". Того ж дня спостережна рада ПАТ "Укртранснафта" відсторонила від виконання своїх повноважень главу компанії Олександра  Лазорка, якого звинувачують у лобіюванні інтересів Коломойського в компанії.