Порошенко запевняє: В справі щодо ДТП у Костянтинівці "ніхто нікого не покриває"

У день ДТП у Костянтинівці за участю української військової бронемашини туди за наказом президента одразу ж був направлений військовий прокурор

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу ICTV, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Якщо офіцер допустив зниження військової дисципліни, якщо офіцер допустив, аби його підлеглі вживали алкоголь, якщо він дозволив виїзд бойової техніки і якщо це призвело до жертв серед мирного населення, то у той же день там був головний військовий прокурор за моїм наказом, туди вирушив начальник Генерального штабу, негайно було заарештовано винуватців. Суд буде прозорий", – сказав він.

При цьому Порошенко зауважив, що реакція на подібні випадки на окупованих територіях абсолютно протилежна. Так, під час так званих військових пересувань на окупованих територіях є велика кількість жертв, але "тут же приїжджають люди зі зброєю і придушують будь-які прозорі висвітлення цих подій".

"У Костянтинівці було зроблено усе з точністю до навпаки – ніхто нікого не покриває. Трагічні випадки трапляються дуже часто, але позиція ефективності влади не в тому, чи трапляються ці випадки, чи ні, а як влада на них реагує", – наголосив голова держави.

Нагадаємо, 16 березня у Костянтинівці сталася дорожньо-транспортна пригода за участю військової бронемашини. Загинула дівчинка 2008 року народження.

Екіпаж БМД правоохоронці відконвоювали до Краматорська і обіцяли всебічне розслідування та покарання винних. Але того ж дня близько 100 осіб зібрались під гуртожитком індустріального технікуму, де проживають українські військові, палили шини та били скло, перекинули міліцейську машину та спалили автобус.