Президент Єврокомісії переносить візит до Києва

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер вирішив перенести візит до Києва, який планувався на понеділок 30 березня, через непередбачені обставини зі здоров’ям

Про це Юнкер повідомив під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу голови держави.

"Співрозмовники домовились погодити нові дати візиту дипломатичними каналами, а також підтвердили, що 27 квітня відбудеться Саміт Україна-ЄС", – йдеться у повідомленні.

Порошенко також звернувся до голови Єврокомісії з проханням підтримати розгляд в інституціях ЄС можливості направлення миротворчого контингенту до України в рамках Європейської політики безпеки і оборони.

"Співрозмовники торкнулись питання додаткових механізмів для збільшення макрофінансової допомоги та участі ЄС в міжнародній конференції на підтримку України", – зазначається у повідомленні прес-служби.

Порошенко та Юнкер також обговорили питання порядку денного саміту "Східного партнерства" у Ризі. Президент наголосив на необхідності врегулювання питання приєднання України до угоди про спільний авіаційний простір і закликав Європейську комісію знайти механізми для компромісу з метою підписання цієї угоди на одному із найближчих самітів за участі України та Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше планувалося, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відвідає Київ 30 березня разом із головою європейської дипломатії Федерікою Могеріні.