У "ДНР" заявили, що контактна група знову збереться у першій половині квітня

Чергова зустріч контактної групи з врегулювання ситуації на сході Україні відбудеться в першій половині квітня

Про це заявив представник самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Водночас точної дати зустрічі він не назвав. На зустрічі угруповання "ДНР" і "ЛНР" мають намір підняти питання "невідповідності постанови Верховної Ради про порядок самоврядування положенням документа, ухваленого за підсумками зустрічі в Мінську 12 лютого 2015 року".

"Для продуктивного продовження мирного плану нам необхідно домогтися, а Україні реалізувати скасування постанови Верховної Ради. Треба прийняти все так, як це приписується "Комплексом заходів з виконання мінських угод", а не так, як їм заманулося", − заявив Пушилін.

Раніше він також повідомив, що конкретних пропозицій про дату нової зустрічі від представників контактної групи не надходило.

17 березня 2015 року Верховна Рада ухвалила постанову про визначення окремих районів Донбасу з особливим порядком місцевого самоврядування. Згідно з документом, такий порядок буде запроваджений тільки після позачергових виборів. Території Донецької та Луганської областей в документі названі окупованими.

У відповідь лідери угруповань "ДНР" і "ЛНР" заявили, що, відмовивши Донбасу в особливому статусі, Київ "розтоптав крихкий мир і завів ситуацію у безвихідь".