Будівництво на просп. Перемоги, 71-А є законним - Київміськбуд (ДОКУМЕНТ)

Київміськбуд видкидає звинувачення стосовно незаконного будівництва в столиці

Будівництво на просп. Перемоги, 71-А є абсолютно законним, передає Еспресо.TV. Відповідні дозвільні документи опублікувала прес-служба ПАТ "ХК "Київміськбуд"(компанія є інвестором будівництва).

"Право на використання земельної ділянки належить орендарю - ТОВ" Торговий дім "Верстатобудівний концерн", на основі Рішення № 603/2013 Київської ради від 21.10.2004 про передачу в оренду вищевказаної земельної ділянки терміном на 5 років. Після закінчення цього терміну, Київська міська рада прийняла рішення про поновлення договору оренди земельної ділянки терміном користування до 01.01.2015 року (№ 640/4078 від 29.04.2011 року). 02.02.2015 року орендарем земельної ділянки - ТОВ "Торговий дім" Верстатобудівний концерн "- в Департамент земельних ресурсів КМДА була подана відповідна заява про поновлення договору щодо земельної ділянки на пр. Перемоги, 71-А. За результатами розгляду договір оренди земельної ділянки відновлений на 5 років до 01.01.2020 ", - йдеться на сайті" Київміськбуду".

Також в будкомпанії повідомили, що відповідно до договору оренди земельної ділянки, ТОВ "Торговий дім" Верстатобудівний концерн "зобов'язується використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням" - будівництво житлового будинку з підземним паркінгом та нежитловими приміщеннями.

"30.12.2008 року Інспекцією Державного архітектурно-будівельного контролю в м.Києві видано дозвіл на виконання будівельних робіт № 1086-Св/с з будівництва житлового будинку з підземним паркінгом. Відповідно до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності "та низкою інших законодавчих актів, дозвіл на виконання будівельних робіт на сьогодні є дійсним. Відповідно до угоди між користувачем земельною ділянкою та Холдингової компанією, ПАТ "ХК" Київміськбуд" є інвестором робіт. Виконавцем будівельних робіт є ТОВ "Ягуар", - зазначили в "Київміськбуді".

Крім того, в Холдингу повідомили, що на сьогодні будівництво житлового будинку триває, а всі інвестори, які вклали кошти в будівництво, отримають свої квартири у визначений термін.

"Незалежно від спроб певних осіб і організацій саботувати будівництво житлового будинку на вищевказаній земельній ділянці, підкреслюємо, що всі роботи будуть виконані якісно і в строк. Інвестори, які вклали кошти в будівництво житла на вул. Перемоги. 71-А, гарантовано отримають свої квартири" , - зазначили в "Київміськбуді".