Геращенко: Телеканал "Інтер" - зброя путінської Росії в інформаційній війні проти України

Колишньому оточенню Януковича і друзям Путіна, потрібно зробити все можливе, щоб через належні їм телеканали створити у народу України враження, що після Майдану в Україні нічого не змінилося, що все погано і що надії на краще бути не може

Про це у своєму Facebook написав народний депутат України, член колегії МВС Антон Геращенко, повідомляє Еспресо.TV.
 
"А телеканал "Інтер", належить Льовочкіну і Фірташу, раптом з удесятеренной силою почав лити бруд на роботу нової української влади з одного боку заявляючи про тотальну корупцію в уряді, з іншого боку своїми репортажами фактично обілити і стаючи на бік високопоставлених чиновників, викритих у корупції і затриманих на засіданні Кабінету Міністрів", - пише Геращенко.

У хід йде ядреная суміш 1/10 правди і 9/10 небилиць за рецептами кращих російських пропагандистів типу Кисельова і Соловйова.

"Головним виконавцем замовлення по отруєнню свідомості українських громадян виступає телеканал "Інтер", у якого до кінця січня цього року був власником 29% "Перший канал російського телебачення" - ОРТ, Дмитро Фірташ - очікує екстрадиції в США і колишній глава адміністрації Януковича - Сергій Льовочкін", - інформує член колегії МВС.

"Тільки що я і п'ятеро моїх товаришів їх по партії Народний Фронт народні депутати Сторожук, Алексєєв, Драюк, Помазан, Дроздик передали Генеральному Прокурору Віктору Шокіну заяву з вимогою розпочати кримінальне провадження для того, щоб з'ясувати майбутні факти мають істотне значення для народу і держави", - написав він.

Ми вимагаємо:
1. Встановити джерела походження 2,5 млрд доларів за які Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін в лютому 2013 року придбали у Валерія Хорошковського контрольний пакет акцій телеканалу "Інтер".
І перевірити чи не є ці кошти кредитами російських державних банків або російських юридичних осіб, виданих Фірташу і Льовочкіну спеціально для здійснення російського впливу на українське медіа простір.

2. Встановити походження суми в 100 млн доларів, за які в січні 2015 року було поведено угоду щодо відчуження 29% пакета акцій, які належали Першому каналу Російського телебачення ОРТ на користь компанії Дмитра Фірташа "Group DF" через незрозуміло кому належний офшор - "VACEA VENTURES LIMITED" .

3. Допитати Льовочкіна, Фірташа, Хорошковського, а також осіб, яких вони уповноважували брати участь від їх імені в угодах з купівлі/продажу прав на телеканал "Інтер" про обставини цієї купівлі продажу та джерела походження коштів на дані угоди.

4. Розслідувати обставини придбання державним службовцям Сергієм Льовочкіним, колишнім помічником спочатку президента Кучми, а потім головою Адміністрації Президента - тирана Українського народу Януковича, пакетів акцій компаній, яким належить телеканал "Інтер" з урахуванням того, що вартість придбання контрольного пакету акцій в лютому 2013 року склала 2,5 мільярда доларів або за сьогоднішнім курсом близько 62 мільярдів гривень, або 2/3 всього оборонного бюджету України на 2015 рік.

Запрошую моїх колег, депутатів Верховної Ради, який за спиною мають великий досвід журналістських розслідувань, і успішних дій по деолігархізації України - Мустафу Найєма, Сергія Лещенка, Сергія Висоцького - взяти активну участь у зборі та аналізі інформації про вплив Російської Федерації на українські телеканали і медіаресурси і в тому числі про вплив РФ на телеканал "Інтер".

На думку Геращенка, це питання не менш важливе ніж боротьба за дотриманням законності щодо "Укрнафти" і "Укртранснафти".