ГПУ закидає Мельничуку організацію викрадення голови "Укрспирту"

Колишній командир "Айдара", народний депутат Сергій Мельничук підозрюється у залученні бійців "Айдара" до викрадення директора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм, передає Еспресо.TV.

"Ви ще пам'ятаєте перебіжчика Сергія Мельничука – колишнього командира "Айдара", який на початку цього місяця перейшов з фракції РПЛ (Радикальної партії Олега Ляшка, – Ред.)  в групу Ігоря Єрємеєва. У день, коли це сталося, я написав, що відносно пана Мельничука вже давно порушено кримінальну справу і готується подання про зняття депутатської недоторканності. Не повірили. Сьогодні отримав офіційну відповідь з ГПУ", – написав він.

У відповіді від Генпрокуратури зазначається, що Мельничук підозрюється у залученні бійців "Айдара" до викрадення керівника "Укрспирту" Михайла Лабутіна.

"Екс-комбат Сергій Мельничук підозрюється у залученні бійців "Айдара" до викрадення директора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна. Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності та зняття депутатської недоторканності", – повідомив Найєм.

Нардеп також оприлюднив у своєму Facebook лист від Генпрокуратури. 

Нагадаємо, Лабутін оголошений у розшук українськими правоохоронними органами. За допомогою бійців батальйону "Айдар" він 19 грудня 2014 року зник з лікарні, в якій перебував на стаціонарному лікуванні.

Лабутіна у розшук також оголосив Інтерпол.