На місцевих виборах у Франції Саркозі обійшов пропутінську Ле Пен

У другому турі місцевих виборів у Франції перемогли правоцентристи на чолі зі "Союзом за народний рух", лідером якого є колишній президент Франції Ніколя Саркозі

Про це свідчать дані екзит-полів французьких соціологів, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Лідерство у перегонах партія отримала у понад 60-и департаментах країни.

Тим часом націоналісти – "Національний фронт", очолюваний Марін Ле Пен, за попередніми даними, не отримали цілковитої більшості у жодному з регіонів, хоча у відсотковому відношенні можуть розраховувати на значну присутність своїх політиків на місцях.

У першому турі місцевих виборів у Франції перемогу теж здобула партія Ніколя Саркозі. В ультраправих соратників Марін Ле Пен було майже 25%.

Результати голосування на місцевих виборах експерти вважають важливими для розуміння політичних симпатій французів, які через два роки обиратимуть президента. 

Нагадаємо, ультраправа Марін Ле Пен не раз заявляла про необхідність стратегічного партнерства з Росією. Також її партія є єдиною у Франції, що підтримала точку зору Росії проти будь-якого втручання в сирійський конфлікт.

Також Ле Пен підтримала анексію Криму Росією.

"Вина за події, які відбуваються в Україні, лежить на Євросоюзі, який змусив Київ повірити, що Україна може приєднатися до європейських держав, незважаючи на те, що європейці не хочуть бачити Україну в Євросоюзі", – також заявляла Ле Пен.