Одеса збере на тиждень фотографів з усієї Європи

3 квітня в Одесі стартує міжнародний фестиваль Odesa//Batumi Photo Days

В Одесі протягом 3-10 квітня відбудеться міжнародний фестиваль, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт фестивалю.

Тема цьогорічного фестивалю – Історія//Маніпуляція – вивчення як візуальне зображення може створювати проекцію нової інтерпретації історичних подій.

Протягом тижня відбудеться 4 майстер-класи для відібраних учасників, 3 виставки, одна з яких – дослідження розвитку фотографії в Одесі за останні 125 років, 4 лекції відкриті для всіх та вечірня програма.

Фестиваль відкритий як для фотографів, так і для всіх зацікавлених. Одесити та гості міста отримують в ці дні унікальну можливість дізнатися та побачити історію фотографії на виставках, показах та перформансах. Фотографи з усієї України та з інших країн приїдуть в ці дні в Південну Пальміру, аби разом вчитися у майстрів міжнародного маштабу.

Odesa//Batumi Photo Days – фотопроект, фестиваль, який відбувається в двох країнах – Україні та Грузії, двох містах-побратимах навколо Чорного Моря – Одеси і Батумі. Ці міста пов’язує не лише море, але й історія забудови та концепція розвитку цих міст.

Ідея Фестивалю Odesa//Batumi Photo Days визріла як необхідність просвіти ширше коло публіки, що споживає величезну кількість інформації щодня в умовах інформаційних воєн, а також відсутність професійного навчання в галузі фотографії та, особливо, її сучасних напрямків в Україні.

Фестиваль Odesa//Batumi Photo Days розділений на дві частини. Друга запланована на  вересень 2015 і відбудеться в Батумі, Грузія.