Пакистан евакуював з Ємену 503 людини

Пакистан евакуював більше 500 своїх громадян з Ємену на літаку і відправив військовий корабель, щоб вивести залишилися громадян з охопленої війною країни

Про це з посиланням на прем'єр-міністра Пакистану передає Газета.Ru.

Рейс авіакомпанії PIA з 503 пасажирами на борту прибув до аеропорту Карачі, повідомив радник прем'єр-міністра Пакистану.

Телебачення продемонструвало кадри з аеропорту, де прилетіли пасажири плакали і обнімалися з зустрічали їх родичами.

Раніше повідомлялося, що з Ємену евакуйовані більше 200 співробітників Організації Об'єднаних Націй.

Перед цим Саудівська Аравія і низка арабських держав регіону Перської затоки почали повітряні удари по позиціях шиїтських повстанців угруповання Хуті в Ємені.

Раніше в середу, 25 березня, президент Ємену Абед-Раббо Мансур Хаді, за повідомленнями, втік зі свого палацу в місті Адені через наступ шиїтських повстанців на це портове місто на півдні країни. 

У той же день, 25 березня, повстанці з руху Хуті за підтримки частини урядових військ Ємену, яка перейшла на їхній бік, узяли під контроль базу військово-повітряних сил за 60 кілометрів від Адена і вже через кілька годин почали завдавати повітряних ударів по вірних президентові силах, які охороняли президентський комплекс в Адені. А захоплене повстанцями раніше державне телебачення Ємену оголосило за затримання президента країни винагороду, що в перерахунку становить майже 100 тисяч доларів.

У вівторок, 24 березня, президент Ємену звернувся до Ради безпеки ООН із закликом дати згоду на воєнне втручання "охочих країн" із метою "захистити Ємен".

Після цього Саудівська Аравія і низка арабських держав регіону Перської затоки почали повітряні удари по позиціях шиїтських повстанців угруповання Хуті в Ємені