Порошенко: На всіх держпідприємствах ПЕК має бути прозорий режим управління

Президент України Петро Порошенко вважає, що необхідно реформувати паливно-енергетичний комплекс і створити прозорий режим управління державною власністю для поліпшення інвестиційного клімату в країні

Про це він заявив на засіданні Національної ради реформ України, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави.

Зокрема, президент вважає важливим ухвалення змін в закон про акціонерні товариства, якій дасть можливість державі відновити контроль на своїми підприємствами і побудувати прозору систему їх роботи.

"Найближчим часом зможемо прийти до того, про що ми говорили з початку створення коаліції - прозорого режиму управління державною власністю", - заявив Порошенко.

Він також додав, що цьому сприятимуть як вже зроблені кроки, так і проведення відкритих і прозорих конкурсів з відбору керівників таких підприємств, а також участю в їх управлінні іноземців.

"Думаю, що це те, що хочуть чути про Україну інвестори", - підкреслив президент. Порошенко додав, що такий підхід має бути застосований у всіх напрямках життєдіяльності держави, на стратегічно важливих підприємствах.

"Важливо, щоб такий підхід застосовувався не тільки до окремих підприємств галузей, але і до всього паливно-енергетичного сектору. Коли ми говоримо про деолігархізацію, то це має стосуватися всіх", - заявив голова держави.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" має намір оголосити відкритий конкурс на посаду глави ПАТ "Укрнафта".