Порошенко підписав закон на підтримку діяльності волонтерів

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо волонтерської діяльності"

Про це повідомляє прес-служба голови держави, передає Еспресо.TV.

Закон від 5 березня 2015 року врегульовує суспільні відносини, пов’язані з волонтерською діяльністю в Україні.

У прес-службі зазначають, що основним завданням законопроекту є забезпечення ефективного регулювання правовідносин, що виникають в процесі здійснення волонтерської діяльності в Україні, сприяння розвитку волонтерського руху в Україні, підвищення якості надання волонтерської допомоги.

Закон визначає напрями волонтерської діяльності, уточнює терміни "волонтерська діяльність", "волонтер", знімає обмеження для здійснення волонтерської діяльності організаціями та установами, уточнює права та обов’язки волонтерів і організацій та установ, які залучають до своєї діяльності волонтерів, пояснює особливості відшкодування витрат, пов’язаних з наданням волонтерської допомоги, інших змін, які сприятимуть розвитку волонтерської діяльності.

Законом також вносяться зміни щодо добровільного страхування життя і здоров’я волонтерів на період надання волонтерської допомоги організаціями та установами, які залучають до своєї діяльності волонтерів.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності)". "За" проголосували 256 народних депутатів.