Спеціалісти розпізнали ДНК 78 загиблих у катастрофі Airbus A320

Слідчі, які працюють на місці аварії літака німецької авіакомпанії Germanwings у французьких Альпах, повідомили, що їм вдалося розпізнати ДНК 78-ми зі 150 людей, які перебували на борту лайнера

Водночас вони спростували повідомлення у німецькій пресі про те, що серед фрагментів тіл загиблих були виявлені й останки пілота Андреаса Любіца, передає Еспресо.TV з посиланням на "ВВС Україна".

Дані "чорної скриньки" кабіни пілотів свідчать про те, що Любіц міг навмисно влаштувати аварію літака.

У розшифровці запису, який потрапив у пресу, зафіксовані останні хвилини польоту, коли командир повітряного судна намагається потрапити до кабіни, де замкнувся Любіц.

Команда рятувальників продовжує прочісувати схили гори в пошуках тіл загиблих і другого бортового самописця, але дістатися до місця катастрофи можна лише пішки або на вертольотах.

Прокурор Марселя Бріс Робен, який займається розслідуванням цієї катастрофи, повідомив, що до місця аварії вже прокладають спеціальну дорогу.

Робота з прокладання дороги, придатної для позашляховиків, може завершитись вже у понеділок увечері, зазначив Робен.

Нагадаємо, Airbus A320 бюджетної авіакомпанії Germanwings, який прямував з Барселони в Дюссельдорф, 24 березня розбився у важкодоступному районі Альп на південному сході Франції. У катастрофі загинули 150 осіб.