Суд подовжив арешт екс-мера Слов'янська Штепи ще на два місяці

Червонозаводський райсуд міста Харкова подовжив арешт екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яку звинувачують у сепаратизмі, до 27 травня

Про це розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Штепу доправили до суду. Засідання почалося з двогодинним запізненням. Не розглянуто ніякі інші питання, окрім подовження арешту до 27 травня", - зазначила Дубовик.

За її словами, поведінка Штепи була емоційно-агресивною.

"Вона бурхливо наполягала, що її мають відпустити прямо в залі суду, а її місце має зайняти прокурор", - сказала вона.

Наступне засідання суду по суті обвинувачень призначено на 7 квітня.

Нагадаємо, 14 грудня 2014 року Червонозаводський райсуд Харкова суд вирішив повернути на доопрацювання в прокуратуру обвинувальний акт відносно Нелі Штепи і продовжив їй термін утримання під вартою до 6 березня 2015 року.

12 лютого апеляційний суд Харківської області відмовився задовольнити апеляційну скаргу захисту екс-мера Слов'янська Нелі Штепи і змінити їй запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

13 лютого Червонозаводський суд Харкова продовжив арешт екс-меру Слов'янська Нелі Штепі до 14 квітня.

4 березня на першому суді по суті справи Нелі Штепи оголошена перерва до 30 березня

Зазначимо, що Штепа була арештована 13 липня 2014 року.  Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.