Аваков розповів рецепт розбудови нової міліції

Реформи в МВС і в інших сферах працюватимуть лише за підтримки суспільства

Про це заявив мнінвстр внутрішніх справ України Арсен Аваков на Національному форумі "Україна. Стрес-тест", повідомляє Еспресо.TV.

"Важко розповідати про реформи в суспільстві, якщо всі думки супільства про війну", - заявив міністр. 

Але, на думку глави МВС, війна не випрадання відсутності реформ. Треба не боятися розповідати народу про реальний стан справ, про невдачі і проблеми, пропонувати рецепти виходу з кризи.

"Навчений останніми десятиліттями, наш народ більше скептик ніж оптиміст, але це не виправдання для еліти, експертів, які мають тягнути людей в бік реформ, в бік змін", - додав Аваков.

"Ти маєш ту владу, той уряд, на який заслуговуєш. І ця влада буде змінюватися рівно на стільки, на скільки ти погодишся змінюватися сам", - висловив своє бачення міністр.

Якщо ми кажемо про реформу МВС, то ми можемо зробити все дуже правильно, за порадами іноземних експертів, створити ідеальні закони. Але це працюватиме, якщо нова поліція матиме довіру серед населення і "презумпцією правоти поліцейського". 

"Я кажу кожному на своєму місці: "Роби те, що маєш, і ми будемо рухатися в перед", - поділився своїм рецептом стрес-тесту Аваков.