Бойовик "ДНР": Операцією під Дебальцевим керували російські генерали

Операцією під Дебальцевим на Донеччині керували російські кадрові офіцери, включаючи генералів

Про це в інтерв'ю російській службі ВВС заявив росіянин Дмитро Сапожніков, який називає себе командиром "відділення спецназу" терористичної "ДНР", передає Еспресо.TV.

"Відкрию вам невелику таємницю. Ось, наприклад, Дебальцеве. На початку лютого ми приїхали туди, базувалися у Вуглегірську, на важкій техніці висувалися на свої позиції. Ми прокладали дорогу до Логвинове. Але нас взяли в кільце. Там було дуже багато українських військових, які протистояли нам. Але в підсумку ми прорвалися, взяли це "горлечко" в Логвинове, бо протягом 3-5 днів приїхали на допомогу наші танки. Це російська армія, буряти. Завдяки їм, завдяки цій важкій техніці й взяли Дебальцеве", – розповів Сапожніков.

Він зазначив, що російські підрозділи заходили з боку самопроголошеної "ЛНР".

"Але, я думаю, це вже не секрет, це вже всі визнають, і росіяни визнають. Я дивлюся, і в інтернеті дуже багато інформації: визнали те, що російські служать, їх частин дуже багато. Тобто, в принципі, я зараз не кажу це як секретну інформацію. Це вже знають всі", – впевнений бойовик.

Він наголосив, що швидке захоплення терористами населених пунктів на сході України стало можливим саме завдяки участі російських підрозділів у протистоянні.

"І завдяки російським підрозділам позиції вдається швидко брати. Близько Дебальцевого ми самі стояли і думали: ну от, будемо ще місяць тут в "котлі" їх тримати, мурижити... А в підсумку взяли протягом трьох днів", – підсумував Сапожніков.

Відповідаючи на запитання журналіста про вирішальну роль допомоги російських військових під час таких операцій, як під Дебальцевим, терорист сказав: "Звичайно. Російські генерали, російські полковники. Вони все вирішували".

Нагадаємо, серед ватажків бойовиків в районі Дебальцевого був помічений діючий заступник командувача Сухопутних військ Росії, генерал-лейтенант Олександр Ленцов.

Як відомо, Росія, незважаючи на численні докази, продовжує заперечувати участь у конфлікті на сході України і надання допомоги терористам.