Конгресмен США пообіцяв лобіювати перед Обамою надання Україні зброї

Вільям Торнбері в Києві висловив підтримку ідеї надання Україні летального озброєння для захисту від російської агресії

"Нашою метою буде краще зрозуміти ситуацію в країні та просунути питання додаткової допомоги Україні для захисту", - заявив представник Конгресу США на брифінгу в Києві, передає Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Нас запитували про можливість надання засобів захисту... Я думаю, це саме те, що найближчим часом ми зможемо надати Україні", - відповів голова комітету з питань збройних сил Конгресу США Вільям Торнбері на запитання українських чиновників про кібербезпеку.

На думку Торнбері, після Другої світової війни конфлікт в Україні – зараз найсерйозніший.

"Конфлікт на сході – це проблема не лише України, адже відверто загрожує стабільності не тільки в Європі, а й у світі", - наголосив Торнбері.

"Росія перетнула межу, коли захопила Крим і ввела танки на схід України, тому, на моє особисте переконання, Україні необхідно надати всіляку можливість захистити себе", - резюмував високий гість.

Він повідомив, що остаточного рішення щодо цього питання президент США поки що не прийняв. За словами Торнбері, наразі обговорення ще не завершено, проте Конгрес та Сенат підтримують надання Україні коштів та всіляко лобіюватимуть її інтереси.

Щодо умов надання летальної зброї Україні конгресмен наголосив, що "Єдина умова – знайти правильний баланс між різними видами допомоги".

Нагадаємо, що палата представників конгресу США 24 березня переважною більшістю ухвалила резолюцію із закликом до президента США щодо надання зброї Україні, а 26 березня це зробили сенатори