Конституційний суд 2 квітня розгляне недоторканність нардепів та суддів

Конституційний суд у формі усного слухання 2 квітня о 10:00 розпочне розгляд справи за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності Конституції законопроекту №1776 про скасування депутатської недоторканності і обмеження недоторканності суддів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Конституційного суду України.

"Верховна Рада України відповідно до постанови "Про направлення до Конституційного суду України законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України і суддів "від 5 лютого 2015 №152-VIII звернулася до Конституційного суду України з клопотанням дати висновок щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України і суддів (реєстр. №1776) вимогам статей 157 і 158 Конституції України", - наголошується в анонсі суду.

Так, згідно зі ст. 159 Конституції, законопроект про внесення змін до Основного закону розглядається парламентом при наявності висновку КС про відповідність документа вимогам ст. 157 і 158 Конституції.

Нагадаємо, на початку березня повідомлялося, що спікер парламенту Гройсман направив законопроект про зняття недоторканності з суддів у КС та Венеціанської комісії. При цьому заступник голови парламенту Оксана СироЇд раніше зазначила, що висновки Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанської комісії") по законопроекту №1776 в частині скасування депутатської недоторканності будуть критичними.