Міжнародна федерація не пустить російську чемпіонку на Олімпіаду-2016

Олімпійська чемпіонка зі спортивної ходьби Олена Лашманова, яку впіймали на порушенні антидопінгових правил, може пропустити Ігри-2016, якщо термін її дискваліфікації буде перенесений

Про це заявив виконуючий обов'язки президента Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Володимир Зеліченок, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"Якщо термін перенесуть, вона не зможе брати участь (в Іграх) в Ріо-де-Жанейро. Якщо нас змусять додати їй два роки, а вони нас змусять це зробити, то зрозуміло, що нам доведеться. Якщо, звичайно, докази будуть вагомими. Але вони вже заявили, що доказів у них достатньо"- заявив Зеліченок.

У червні 2014-го Лашманова отримала дворічну дискваліфікацію за вживання допінгу. Спочатку термін дискваліфікації закінчувався в кінці лютого 2016 року.

У січні Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) почала розслідування у зв'язку з можливим порушенням Лашмановою правил дискваліфікації після того, як в італійському виданні Marcia dal Mondo з'явилося повідомлення про те, що Лашманова взяла участь у зимовому чемпіонаті Мордовії зі спортивної ходьби, незважаючи на заборону виступати в будь-яких змаганнях.

За словами Зеліченка, термін відліку дискваліфікації Лашманової з високою ймовірністю перенесуть на 30 грудня 2014 року.