Не мільярдом єдиним. Сорос допоможе Україні ще й реформувати "Нафтогаз"

План реформування української енергетики хочуть завершити до 12 червня, в цьому Україні вирішив допомогти мільярдер Джордж Сорос

Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків після засідання Нацради реформ, передає "Укрінформ".

"У нас було обговорення щодо енергетичної реформи. Її представили міністр енергетики Демчишин і голова "Нафтогазу". Остаточні результати будуть 12 червня", - сказав він.

За словами Шимківа, під час дискусії піднімалося питання прозорості НАК "Нафтогаз України", зокрема, було презентовано проект, що реалізується за допомогою Фонду Сороса.

"Це розробка конкретного плану дій щодо 5 питань. Це тарифи та субсидії, енергетична ефективність, інтеграція газової системи, ринок газу та корпоративне управління "Нафтогазом". На 10 квітня по всіх напрямках має бути розроблено перші пріоритети і концепції, на 30 квітня - проміжні результати", - повідомив заступник глави АП.

Нагдаємо, раніше повідомлялося, що американський мільярдер Джордж Сорос заявив, що готовий інвестувати $1 млрд в економіку України.