Савченко: Нехай Путін спробує мене перемогти

Незаконно утримувана в СІЗО українська льотчиця і депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що російський президент Володимир Путін не зможе перемогти ні її, ні Україну

Таку заяву Савченко зробила у відповідь на питання журналістки CNN, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Якщо Путін хоче перемогти Україну – нехай спочатку спробує перемогти мене! Не по зубах йому ні те, ні інше! Але якщо він, як стверджує, хоче миру і дружби між нашими народами, то я готова зробити перший крок на шляху до цього. І моя свобода буде першим кроком до миру і взаєморозуміння в Україні", – наголосила Надія.

Савченко пояснює, чим підтверджується її повна невинуватість: "Я вже була в полоні якийсь час, коли ці російські журналісти загинули. Я не бачила їх, і наші шляхи ніколи не перетиналися. "Повстанці" самі сказали мені, що ці журналісти потрапили під вогонь своїх власних "махновців". І що слідчі знали про це із самого початку! І вони не мають нічого на мене! Вони просто думали, що це буде легко – "викрутити руки" і отримати ще одну зірку за погони. Але цього не станеться".

Говорячи про своє самопочуття, українка заявила, що поки що "тримається".

"На краю! Поряд з нірваною і просвітленням! Жартую. Тримаюся! Але поведінка мого тіла повністю – на моїй силі волі, тому що усе так німіє, що я не відчула голку, коли сьогодні брали кров з вени на аналіз. Хитаюся, крутиться голова, тиск 80 на 40, цукор (в крові, – Ред.) 2,9; (температура, – Ред.) – 35,7, але як і раніше стоятиму – до 50 кг. Навіть більше, бог дасть! Жодного разу не була непритомна і не падала з ніг", – зазначила Надія.

Савченко також розповіла про абсурдні заходи охорони і ставлення до неї з боку адміністрації: "Захист і заходи безпеки такі, що Кінг-Конг не міг би вирватися! Але в цілому все дуже пристойно і ввічливо! Лікування є розумним".

Нагадаємо, вчора правозахисники з президентської ради Росії з прав людини, які відвідали Надію в СІЗО, повідомили, що вона продовжує голодування і почала вже говорити про смерть.