У Франції розпочато розслідування щодо поплічників Ле Пен

Прокуратура Парижа розпорядилася почати розслідування щодо співробітників Європарламенту від ультраправої французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен

Про це повідомляє Le Monde, передає Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

Розпорядження Центрального управління поліції по боротьбі з корупцією було видано 24 березня, проте відомо про це стало тільки тепер.

Членів партії Ле Пен запідозрили у шахрайстві.

Розслідування розпочато щодо 29 членів "Національного фронту". Серед них – троє співробітників кабінету засновника партії Жан-Марі Ле Пена, включаючи директора кабінету Гійома Люлье, а також п'ять родичів лідера партії Марін Ле Пен, у тому числі двоє її радників.

10 березня стало відомо, що голова Європарламенту Мартін Шульц звернувся в Європейське бюро по боротьбі з шахрайством з проханням перевірити інформацію про нецільове використання коштів з бюджету Євросоюзу співробітниками ЄП від "Національного фронту".

За даними ЗМІ, мова йшла про помічників 24 депутатів від "Національного фронту", які були акредитовані при європейських інституціях у Брюсселі та Страсбурзі, однак ніколи там не з'являлися. При цьому їм регулярно виплачувалась зарплата, що перевищує 10 тис. євро на місяць.

Сама Марін Ле Пен звинуватила Мартіна Шульца в "помилковому доносі" й пообіцяла подати на нього в суд за наклеп. Розслідування Марін Ле Пен назвала "політичною махінацією", організованою у переддень місцевих виборів у Франції.