В анексованому Криму обшукують будинок заступника Чубарова

Співробітники Слідчого комітету Російської Федерації у Криму завершили допит заступника голови Меджлісу кримськотатарського Ільмі Умерова й ухвалили рішення про обшук помешкання

Як повідомили рідні Умерова, допит тривав близько семи годин, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим.Реалії".

За їхніми словами, слідчі викликали замголови Меджлісу для "кількох уточнюючих питань" у "справі 26 лютого".

Відразу після закінчення допиту слідчі ухвалили рішення провести обшук у будинку Умерова в Бахчисараї. Наразі співробітники правоохоронних органів направляються в Бахчисарай для продовження слідчих дій.

Про те, що силовики виїхали до будинку Умерова з обшуком, повідомив і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Раніше Ільмі Умерова вже викликали в Слідчий комітет Криму на допит у "справі 26 лютого", він дав свідчення на користь Ахтема Чийгоза.

Водночас, 27 березня слідчі близько години обшукували будинок першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла в селі Первомайському Сімферопольського району.

Нагадаємо, Ахтем Чийгоз був затриманий 29 січня в рамках кримінальної справи "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, потім її продовжили до 19 травня.

У рамках розслідування "справи 26 лютого" правоохоронці також затримали ще одного учасника мітингу Ескендера Кантемирова. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

26 лютого 2014 під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов.