Ярош: Жодних наказів про роззброєння ДУКу не буде

Лідер "Правого Сектору" Дмитро Ярош повідомив, що знайшов порозуміння із начальником Антитерористичного центру в питанні майбутнього батальйону

Про це він розповів у ексклюзивному інтерв'ю Еспресо.TV.

"Якщо говорити про стосунки з командуванням, якщо говорити про Верховного Головнокомандувача, був у мене генерал-полковник Грицак – начальник АТЦ (Антитерористичний центр, - Ред.), мій офіційний керівник і ми з ним порозумілися дуже добре про майбутнє ДУКу ("Добровольчий український корпус", - Ред.). Я так зрозумів, що жодних наказів про можливе роззброєння і таке інше не буде віддаватися.

По-перше – це не можливо буде виконати, це буде дестабілізація в державі. Фронтовиків не вдасться роззброїти. Тому навіщо між собою ворогувати, коли є зовнішній ворог і вся енергія має бути спрямована на зовнішнього ворога. Я ніколи не розкачував ситуацію і не буду такого робити. Головне, щоб на нашому патріотизмі не паразитували наші можновладці. Але для мене приїзд Грицака був дуже хорошим сигналом. Тобто там люди розуміють, що треба домовлятися, дійти компромісного рішення і виконувати його", - сказав Ярош.

Нагадаємо, що минулого тижня з'явилася інформація про те, що "Правому сектору" дали наказ про те, що вони повинні залишити зону проведення антитерористичної операції.

У Генштабі, у свою чергу, заявили, що "Правому сектору" не ставили жодних ультиматумів.

Добровольчому батальйону запропонували увійти до складу Збройних сил чи до Нацгвардії через призов, але з такою пропозицією в ДУК не згодні. 

"Правий сектор" може увійти у склад Збройних сил лише цілим окремим підрозділом, а в Нацгвардію точно не вступатиме", - заявили у батальйоні.

Пізніше у Міноборони повідомили, що з "Правим сектором" домовлятимуться, щоб всі були задоволені".