З України депортували росіянина - учасника "Батальйонного братства", - Лубківський

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський повідомив про депортацію громадянина РФ Олександра Морозова, який "шкодив національній безпеці України"

Про це він написав у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Дозвольте повідомити вам про те, що в ході реалізації контррозвідувальних заходів було отримано інформацію про проведення на території нашої держави діяльності на шкоду національній безпеці України громадянином РФ Морозовим Олександром Вікторовичем (27.03.1964 р.н., уродженець Москви, політолог, член правління та координаційної ради громадської організації "Всеукраїнське батальйонне братство").

Як результат, 31 березня ц.р. О.Морозова було повернуто на територію Російської Федерації на підставі відповідного рішення про примусове повернення з України із забороною в’їзду на територію нашої держави протягом наступних п'яти років.

Як кажуть у нас, нехай щастить!", - написав Маркіян Лубківський.

Нагадаємо, "Всеукраїнське батальонное братство" провело мітинг під Адміністрацією Президента 3 лютого, який активно висвітлювався російськими телеканалами і подавався ними як спроба штурму АП українською армією.

Голова правління організації В’ячеслав Фурса  був затриманий після заворушень під Адміністрацією президента 3 лютого. Очільнику "Батальйонного братства" інкримінуються хуліганські дії.

Комбати та військові заявили, що так зване "Батальйонне Братство", яке влаштовує акції біля адмінбудівель в Києві, не має жодного стосунку до справжніх батальйонів, які воюють на Сході України в зоні антитерористичної операції.

9 лютого суд звільнив злочинців з цієї організації. Президент Петро Порошенко заявив, що не змириться з таким рішенням суду щодо агентів Росії з "Батальйонного братства".