Бочковського не випустили під заставу, - Геращенко

Екс-голову ДСНС Сергія Бочковського не відпустили під заставу через намір перевірити гроші на корупційну складову

Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутатат, радник міністра МВС Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні спроба внести заставу за Сергія Бочковського була заблокована Держфінмоніторингом, який має таке право, для перевірки законності походження коштів, які збираються внести як заставу",- написав Геращенко. 

За словам нардепа, якщо буде встановлено, що гроші, пропоновані в якості застави, мають кримінальне походження, то це буде привід для ще однієї кримінальної справи.

"Крім того, у справах про розкрадання корупції, слідчий і прокурор вимагатиме арешту майна підозрюваних Бачковського і Стаецкого", - наголосив Геращенко.

"Я, в свою чергу, як народний депутат вніс законопроект номер 2330, у відповідності з яким, суди матимуть можливість у справах про високопоставлених корупціонерів, у справах про особливо великих розмірах хабарів, справах по тероризму, сепаратизму, диверсіям - безальтернативно виносити рішення про утримання під вартою до моменту закінчення слідства",- зазначив він.

Як відомо, 25 березня на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали главу ДСНС Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем в ДСНС.

Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено про підозру, у п'ятницю суд повинен був винести рішення про обрання їм запобіжного заходу.

У п'ятницю клопотання про арешт Бочковського та його заступника Стоєцького відкликали із суду представником Генпрокуратури, як заявив глава МВС України Арсен Аваков, з метою його розширення.

Адвокат Бочковського Ігор Федоренко повідомив, що слідство готує обвинувачення за 4 новими кримінальними справами.

28 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з правом внесення застави в 1 млн 184 тис грн.