Для виборів на Донбасі потрібне виконання "Мінська", - Яценюк

Вибори на Донбасі мають бути проведені відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ

"Будь-які інші так звані вибори - це шлях до легітимізації російських терористів, на що ми не підемо", – заявив прем’єр-міністр на прес-конференції за підсумками зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, передає Еспресо.TV із посиланням на урядовий портал.

Глава уряду нагадав, що парламент України, відповідно до Мінських домовленостей, ухвалив рішення про визначення територій, які мають спеціальний статус: "уряд, парламент і президент України чітко заявили – ми готові до проведення виборів. Тому що з терористами ми розмовляти не будемо - повинна бути легітимно обрана законна влада на території Донецької і Луганської областей. Але вибори повинні відбутися відповідно до українського законодавства і відповідно до стандартів ОБСЄ і ODIHR (Офісу ОБСЄ з демократичних інституцій та прав людини, – Ред.)".

"Важко проводити вибори, якщо на виборчих дільницях стоять російські терористи з автоматами Калашникова. Мінські домовленості повинні бути виконані. Повинні бути створені всі передумови для проведення вільних і прозорих виборів, які будуть визнані міжнародним співтовариством і Україною", - підкреслив він.

"Будь-які інші так звані вибори - це шлях до легітимізації російських терористів, на що ми не підемо. Ми за проведення виборів, але для цього треба виконання "Мінська", оголошення повного припинення вогню, відведення військ, потрібно прибрати російських бандитів з території й забезпечити вільний виборчий процес", - наголосив Арсеній Яценюк.