Москаль: Бійці "Айдару" вкрали з лікарень дві "швидкі допомоги"

Військовослужбовці добровольчого батальйону "Айдар" вкрали з медичних закладів Луганської області два автомобілі "швидкої допомоги"

Про повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на сайт Геннадія Москаля. 

Одну з міської лікарні в м.Щастя, іншу з протитуберкульозного диспансеру в с.Трьохізбенка Новоайдарського району. Обидва автомобілі використовувалися ними для власних поїздок. Одна "швидка", вкрадена з лікарні в Щасті, згодом потрапила під обстріл і знищена, а на іншій "айдарівці" досі катаються по Трьохізбенці.

"Обидві "швидкі" знаходяться на балансі лікарських комунальних установ обласної військово-цивільної адміністрації. В області відчувається величезний дефіцит транспорту для медичних потреб, який ми частково покриваємо за рахунок волонтерів. Тобто люди з усієї України по гривні збирають гроші й купують необхідні спецавтомобілі, а тут бойовий підрозділ, що підпорядкований Міноборони, відверто краде їх. У результаті медики не мають на чому виїжджати за пацієнтами, серед яких у тому числі діти та люди похилого віку. То хто ці військові насправді – захисники України чи звичайні мародери?", - заявив Москаль. 

Губернатор Луганскої області повідомив, якщо Міноборони не спроможне навести лад зі своїм підрозділом, то хай купує нашим лікарням нові "швидкі". 

"В іншому разі ми звернемося до суду з позовом про відшкодування Міністерством оборони вкраденого майна", - додав глава Луганщини.