Нацрада України з телебачення просить провайдерів транслювати ATR

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до ліцензіатів з проханням підтримати кримськотатарську телекомпанію ATR і забезпечити трансляцію її передач у кабельних мережах України

Про це повідомляє прес-служба Нацради, передає Еспресо.TV.

"Цей жест доброї волі покаже всьому населенню Автономної Республіки Крим, а особливо кримськотатарському народу, який зараз зазнає утисків і дискримінації на своїй землі, що медіагалузь України солідарна з його прагненнями до свободи слова і незалежності", – зазначають у Нацраді.

Нагадаємо, перший кримськотатарський телеканал ATR припинив мовлення опівночі 1 квітня через відмову в реєстрації у Роскомнагляді

В останню годину ефіру керівництво телеканалу запевнило телеглядачів, що буде робити спроби продовжити мовлення. Тут відзначили, що рішення про закриття телеканалу ATR "вдарило по всьому кримськотатарському народу".

Телеканал ATR вів мовлення російською, кримськотатарською та українською мовами для населення Криму з 2006 року. У січні будівлю редакції було заблоковано співробітниками ОМОНу на час проведення обшуків.