НАТО починає навчання сил підвищеної боєготовності

Країни альянсу проводять перші навчання Об'єднаного оперативного угруповання підвищеної боєготовності (VJTF), на яких буде відпрацьовуватися швидке виконання наказів про розгортання

Про це повідомляє Eспресо.TV з посиланням на DW.

"Північноатлантичний альянс починає навчання Об'єднаного оперативного угруповання підвищеної боєготовності (VJTF), створеного "у відповідь на нові виклики безпеки на південних і східних кордонах НАТО". Перша частина навчань під кодовою назвою Noble Jump ("Благородний стрибок") пройде з 1 по 10 квітня", - йдеться в комюніке НАТО.

В рамках навчань сили VJTF вперше будуть відпрацьовувати швидке виконання наказів про розгортання, а військове керівництво альянсу зможе визначити успіхи та прогалини першого етапу створення цих сил, зазначається далі в документі. Про те, де будуть проводитися навчання і які країни в них будуть брати участь, не повідомляється.

Друга частина Noble Jump пройде 9-20 червня на полігоні Заган, розташованому на заході Польщі. Крім того, на період з 21 жовтня по 6 листопада заплановано проведення навчань Trident Juncture в Італії, Іспанії та Португалії.