Німеччина виділила Україні нецільовий кредит в обсязі 500 млн євро

Сьогодні в Німеччині відбулося підписання Меморандуму про нецільовий фінансовий кредит Україні загальним обсягом до 500 млн євро

Зміст

Про це повідомили у прес-службі Кабміну, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, ввце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та державний секретар Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Матіас Махніг підписали відповідні документи під час 8-го засідання українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва.

Зубко підкреслив, що ці кошти будуть направлені на відбудову та модернізацію східної частини України, у тому числі нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та модернізацію об’єктів інфраструктури будь-якої форми власності у сферах транспорту, енергетики теплопостачання, енергоефективності, водопостачання, водовідведення, соціальної інфраструктури, відновлення та будівництва житла. "Ці кошти стануть підтримкою для всієї України – як на Сході, так і на Заході", - зазначив він.

У відповідності із підписаними документами індивідуальні позики будуть використовуватися для фінансування проектів на територіях Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, а також інших регіонів України, де велика кількість офіційно зареєстрованих вимушено переміщених осіб.

Додатково фінансові ресурси можуть бути виділені банком KfW в червні 2015 року. Термін погашення кредиту до 15 років, пільговий період складатиме 5 років.

Нагадаємо, уряд Польщі вирішив виділити Україні 100 млн євро "довгого кредиту". Половина цих коштів буде спрямована на будівництво автодоріг у міжнародних пунктах пропуску на кордоні.

Крім того, 31 березня Європейська Рада остаточно затвердила надання Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги. Також стало відомо, що Єврокомісія схвалила останній транш із попередньої програми макрофінансової допомоги для України в сумі 250 млн євро. Очікується, що транш може надійти в Україну вже в найближчі дні.