Савченко відмовляється від уколів глюкози, - адвокат

Українська льотчиця Надія Савченко, яку незаконно утримують в Росії, відмовляється приймати глюкозу внутрішньовенно

Про це заявив її адвокат Марк Фейгін, передає Еспресо.TV з посиланням на телеканал 24.

За його словами, стан льотчиці "нормальний". Адвокат прогнозує, що її можуть перевести до цивільної лікарні.

"З огляду на те, що вона відмовляється приймати глюкозу внутрішньовенно, їй давали просто шматочки цукру. Вона їх їсть і підіймає цукор в крові. У неї доходило до 2,6, зараз — 3,1. Це вважається нижня межа, але нормально. Сьогодні до неї повинні були приїхати матір і сестра", — сказав Фейгін.

Нагадаємо, 30 березня у Слідчому комітеті Росії заявили, що Українська льотчиця Надія Савченко, яку в Росії звинувачують у військових злочинах, не підпадає під дії імунітету Парламентською асамблеї Ради Європи. Сьогодні генеральна прокуратура РФ заявила, що не бачить перешкод для утримання Савченко в слідчому ізоляторі.

Сьогодні адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що проти нього розпочато перевірку щодо екстремізму.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково призупинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

14 березня українські лікарі кілька годин оглядали Савченко в московському СІЗО "Матроська тиша". Пізніше головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України, гастроентеролог Наталія Харченко, яка відвідувала Савченко в СІЗО, заявила, що стан здоров'я утримуваної в російській в'язниці Український відносно задовільний. 16 березня Савченко відновила голодування. 

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.