СБУ у власному маєтку "накрила" екс-міністра-самозванця з ЛНР

У Луганській області співробітники СБУ затримали колишнього самозваного "міністра вугільної промисловості" так зв. "ЛНР"

На Луганщині Служба безпеки України затримала колишнього самозваного «міністра вугільної промисловості» так зв. "ЛНР".             

Про це інформує СБУ, повідомляє Еспресо.TV        

За даними спецслужб, самозванець очолив створене терористами для незаконного привласнення українських вугільних ресурсів "міністерство" у травні минулого року за  підтримки тогочасного "голови ЛНР" Болотова. До кінця серпня 2014 року він керував вугільними підприємствами на тимчасово окупованій території України в інтересах терористів.

Кошти від реалізації вугілля, видобутого державними шахтами, злочинно привласнювалися ватажками терористичної організації "ЛНР". Керівників гірничих підприємств, які відмовлялися виконувати незаконні накази, "міністр" звільняв, а бойовики залякували їх фізичною розправою. 

Контррозвідка СБУ затримала цього громадянина, який втік з контрольованої бойовиками території і переховувався у незаконно приватизованій ним будівлі колишнього дитсадку, де він облаштував власний маєток.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка за участь у діяльності терористичної організації передбачає до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Санкт-Петербурзі заарештували колишнього "міністра оборони" самопроголошеної "ЛНР" Олега Бугрова.