Справу винних у загибелі дівчинки у Костянтинівці передали до суду

Головна військова прокуратура направила до суду кримінальне провадження стосовно військовослужбовців, які скоїли у місті Костянтинівка на Донеччині смертельне ДТП

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, повідомляє Еспресо.TV.

У повідомленні зазначається, що слідчі управління військової прокуратури в зоні АТО закінчили розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що сталася у Костянтинівці 16 березня. Зібрано "беззаперечні докази провини двох військовослужбовців, яких притягнуто до кримінальної відповідальності".

"Зокрема установлено, що 16.03.2015 військовослужбовець, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків та в порушення вимог Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України не організував належним чином одержання та експлуатацію військового багатофункціонального тягача, а також незаконно доручив керування ним своєму підлеглому – іншому військовослужбовцю. При цьому вказаний керівник достеменно знав, що підлеглий також перебуває в стані алкогольного сп’яніння і не має права керувати військовою технікою", - йдеться в повідомленні.

"Військовослужбовець, рухаючись по проспекту Ломоносова у м. Костянтинівка Донецької області, порушив вимоги Правил дорожнього руху, не впорався з керуванням тягача, з’їхав із автомобільної дороги на узбіччя та біля знака “Пішохідний перехід” здійснив наїзд на пішоходів, внаслідок чого загинула малолітня дитина та отримала тілесні ушкодження жінка".

Винному військовослужбовцю оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.425 КК України (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, максимальний термін покарання - сім років позбавлення волі), а його підлеглому – за ч. 1 ст.415 КК України (порушення правил водіння або експлуатації машин, максимальний термін - п'ять років позбавлення волі) та їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

У середу, 1 квітня, обвинувальний акт стосовно військовослужбовців передано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, у Костянтинівці після цієї трагедії сталися заворушення – близько ста молодих людей підпалили шини під гуртожитком з військовими.