У Москві видали книгу про Майдан

Лауреат російської премії "Письменник року" написав книгу про події Майдану

Блогер, есеїст, PR-фахівець, який в 2013 році став лауреатом російської Національної премії "Письменник року" Мітя Хопта опублікував у Росії книгу "Майдан ніжності. Київські історії", повідомляє Cultprostir.

Книгу видало видавництво Російського союзу письменників. Автор каже, що створив книгу не стільки про політику, скільки про внутрішній пошуку себе і особистої свободи.

"Колись жовто-блакитні прапори замайорять над Москвою на знак початку нової сторінки її історії. А поки наші прапори з'явилися в книжкових магазинах Москви, на обкладинці моєї нової книги. Видав її Російський союз письменників, підозрюю, в цьому жесті було не стільки захоплення прозою автора, скільки демонстрація позиції, адже, за великим рахунком, московська інтелігенція не поділяє агресивні настрої своєї країни. Книга − збірка оповідань, написаних під час душевного підйому країни. Тому вийшла книга про революції − не тільки ті, де люди виходять на вулиці з вимогами до влади, ще й про революції особисті та сокровенні, коли люди наважуються в чомусь собі зізнатися, зробити щось, що не поміщається у власний досвід. Ну, і про кохання в книзі багато, адже лише воно здатне змінити нас до непізнаваності", − зізнався Мітя Хопта.