Європа цілком переживе вихід Греції з Єврозони, - Уоррен Баффет

Європа цілком переживе вихід Греції з Єврозони і можливо, для єдиної валюти це буде непоганий варіант розвитку подій

Таку думку висловлює мільярдер, глава Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, передає Еспресо.TV з просиланням на Bloomberg.

"Якщо виявиться, що Греція виходить, для євро це може виявитися непогано. Якщо всі зрозуміють, що правила щось та значать, якщо вся єврозона дійде згоди щодо фіскальної політики або чого-небудь в цьому роді, що має відношення до бізнесу, - це добре ", - вважає Баффет.

На думку мільярдера, членам єврозони потрібно привести до спільного знаменника трудове законодавство, рівні дефіциту і загальне управління економіками.

"Руху одночасно в настільки різних напрямках бути не може. Німеччина не буде весь час підтримувати Грецію грошима", - переконаний Баффет.

Баффет нагадує, що він вказував на структурні проблеми єврозони і євро з моменту, коли єдина валюта з'явилася. Але це не означає, що вона зникне. Деякі країни можуть адаптуватися до цих проблем, деякі - ні, і вони йдуть. І зовсім не обов'язково, говорить Баффет, що в єврозоні має бути обов'язково ту кількість країн, які є сьогодні.

Слід зазначити, що минулого тижня міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило кредитний рейтинг Греції відразу на два рівні - з В до ССС. В якості причин названі "відсутність доступу до ринків, невизначені перспективи фінансування з офіційних інституцій, а також проблеми з ліквідністю в банківському секторі".