Бочковський вийшов на волю, – ЗМІ

Колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського випустили з Лук'янівського СІЗО

Про це повідомив його адвокат, передає Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

За його словами, з ізолятора Бочковський поїхав одразу до лікарні – у нього загострився цукровий діабет та підвищився тиск.

Випустили його під заставу у розмірі майже 1,2 млн грн. Походження цих коштів майже цілий день перевіряла Державна служба фінансового моніторингу: шукала кримінальний слід, але, судячи з усього, не знайшла.

Напередодні на волю за ту ж суму вийшов і заступник Бочковського Василь Стоєцький. Звідки він отримав гроші, адвокат підсудного не повідомив.

Нагадаємо, 25 березня на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затримали главу ДСНС Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС.

Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено про підозру, у п'ятницю суд повинен був винести рішення про обрання їм запобіжного заходу.

У п'ятницю клопотання про арешт Бочковського та його заступника Стоєцького було відкликано із суду представником Генпрокуратури, як заявив глава МВС України Арсен Аваков, з метою його розширення.

Адвокат Бочковського Ігор Федоренко повідомив, що слідство готує обвинувачення за чотирма новими кримінальними справами.

28 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1 млн 184 тис. грн.