Прикордонники розповіли, що побачили у російській "гуманітарці"

23-й "гуманітарний конвой" з Росії, який сьогодні перетнув територію України, містив, зокрема, гербіциди, піноутворювач і металоконструкції

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, передає Еспресо.TV.

"Особливістю двадцять третього "гумконвою" є перевезення РФ небезпечного вантажу, а саме: гербіцидів (6 а/м) та вантажу негуманітарного характеру – піноутворювача (3 а/м), металоконструкцій (1 а/м)", – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що у період із 7:30 до 8:25 через пункти пропуску "Донецьк" (Росія) та "Матвєєв Курган" (РФ) на в’їзд в Україну прослідувало дві колони "гумконвою" у складі 124 автомобілів.

"Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", – наголошується у повідомленні прикордонної служби.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії утриматися від здійснення 2 квітня доставки чергового так званого "гуманітарного вантажу" на Донбас. Проте вантажівки з "гуманітарною допомогою" від Росії все одно перетнули український кордон.