Росія продаватиме Україні газ по $247, - Міллер

"Газпром" призупинює на другий квартал для України принцип "бери або плати" і продаватиме газ по $247 за тисячу кубів

Про це повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер , передає "Інтерфакс-Україна".

"Підписано додаткову угоду з НАК "Нафтогаз України", що регулює технічні питання виконання контракту від 2009 року про постачання газу до Україну, аналогічного до того, що діяв у рамках "зимового пакета". Угода регулює механізм внесення передоплати за російський газ, процедуру виставлення заявок на купівлю, допустимі добові обсяги (від 0 до 114 млн на добу), а також питання проведення звірки взаєморозрахунків та використання газу, оплаченого, але не відібраного "Нафтогазом" у попередній період", - сказав він.

"Газпром" не вимагатиме оплати штрафів за правилом "бери або плати" за постачання газу в другому кварталі 2015 року. Сторони працювали, працюють і працюватимуть у відповідності з контрактом від 2009 року. Окремо зафіксовано, що підписаний додаток не впливає на правові позиції сторін в арбітражному розгляді в Стокгольмі", - наголосив він.

"Газпром" також повідомив уточнену контрактну ціну поставок.

"Фактична ціна поставок у другому кварталі знизиться у відповідності з постановою уряду РФ про мита на $100 і становитиме $247,18 за 1000 куб. м", - додав він.

Це нижче рівня нинішньої спотової ціни на найближчому до України австрійському газовому хабі CEGH в Баумгартені - $257.