Журналісти ТВі влаштували флешмоб, вимагаючи пустити їх на робочі місця (ФОТОФАКТ)

У четвер, 2 квітня, колектив журналістів ТВі у повному складі не зміг потрапити на свої робочі місця, хоча цього дня телеканал мав поновити мовлення. Телевізійники викликали міліцію

Про те, що робота відновиться 2 квітня, повідомив під час зустрічі з журналістами 30 березня представник керівництва ТВі Максим Урбанський. Деякі працівники цього дня прийшли на роботу із речами, бо через кількамісячну невиплату зарплат людям нема чим платити за житло, яке іони винаймали.

Намагаючись вплинути на власників та керівництво каналу з метою погашення багатомісячної заборгованості та відновлення роботи телеканалу у звичному режимі журналісти влаштували флешмоб на порозі офісу – поклали каремат та одягнули домашні капці й халати, пояснюючи це тим, що оселяються в офісі телеканалу.

"У зв’язку із декількамісячною заборгованістю по заробітній платі наступного місяця мені немає чим платити за житло, при цьому я перебуваю в порівняно вигідній ситуації, оскільки у багатьох моїх колег є сім’ї, які треба годувати. Їм ще складніше жити", - так прокоментував ситуацію режисер монтажу ТВі Юрій Черната.

Правоохоронці, які прибули на місце події, опитали учасників акції та пана Урбанського. Нагадаємо, за 172 статтею Кримінального Кодексу України, недопущення працівників на робочі місця вважається порушенням трудового права.

"Акція, поза сумнівом, креативна, проте вона не вирішує проблему в медіа-галузі… Ситуація з ТВі є яскравою ілюстрацією незахищеності працівників медіа та журналістів і закликає наших законотворців зробити медіа-власність прозорою", - заявила голова Київської медіапрофспілки Юка Гаврилова.